Sådan vælger du den rigtige skudsikre vest

Oprettet d. under Skudsikre veste

Når du bærer en skudsikker vest er det vigtigt, at den sidder pænt og tæt til kroppen, uden den generer dig på nogen måde. Vi har alle forskellige kropsbygninger, og derfor kan det som udgangspunkt være svært at vide, hvilken størrelse på din vest som du skal vælge.

Inden du går i gang med at se på, om vesten sidder korrekt på dig, skal du gøre op med dig selv, om du skal have en skudsikker vest, skud- og stiksikker vest, eller en stiksikker vest. Dette kan du gøre ved at se på det trusselsniveau som du mener du kan blive udsat for. Hvis der er chance for skud; vælger du en skudsikker vest, og hvis der også er chance for at blive udsat for knive, vælger du en skud- og stiksikker vest.

En skudsikker vest skal dække dine vigtigste organer, som sidder fra navlen og op til kravebenet ca. Dette er det vigtigste område, og det kan være livstruende, hvis du bliver ramt at et skud i dette område. Yderligere er det også vigtigt at en skudsikker vest ikke går længere ned end til navlen, da du ellers ikke vil kunne bukke og bevæge dig ordentligt, hvis vesten skal være skjulbar. Det samme er gældende for bryst regionen, hvor din skudsikre vest ikke skal være alt for stor, da dette vil give problemer i forhold til det ergonomiske aspekt når du bevæger dine arme frem.

Vores skudsikre og stiksikre veste er designet således, at de er lavet til at dække de vigtigste område, herunder torso (maven), ryg og siderne. Dette betyder at du har 360 graders beskyttelse.

Person iført en skudsikker vest

Vi har hos Protection Group Danmark lavet vores skud- og stiksikre veste på en anderledes måde end mange andre producenter, hvilket gør at vesten vil passe nogenlunde med det samme, som du bruger i en t-shirt.

Dette er gældende i 99% af alle tilfælde.

Hvis du som udgangspunkt bruger en størrelse large i en t-shirt skal du vælge nummeret mindre i en skudsikker eller stiksikker vest. Dette gør at du vil få den korrekte størrelse. Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse du skal have, kan du se målene på vores skud- og stiksikre vest her.

HUSK AT DIN SKUDSIKRE VEST KUN ER AFVISENDE

En skudsikker vest er ikke ensbetydende med, at du er den nye Ironman. En skudsikker vest er ikke 100% skudsikker, da de i princippet er lavet til kun at være skud afvisende. Dette betyder at selvom vesten stopper skuddet, vil selve slaget fra skuddet (blunt trauma) i meget uheldige situationer, kunne slå dig ihjel.

Mange vil opleve, at det føles ligesom at blive slået med en hammer, og dette betyder også at du kan brække et ribben eller være meget øm i en længere periode.

Fibrene i en skudsikker vest er designet til at sprede energien ud, ligesom når du skyder en fodbold ind i et fodboldnet. Dog kan de ikke absorberer al energien, og derfor vil projektilet gå en vis dybde ind i kroppen. Ifølge NIJ standard 0101.06 og NIJ standard 0101.04 må dybden på skuddet maksimalt være 44 mm, hvilket du også selv kan se på egen krop, betyder at skuddet kan gå forholdsvis dybt ind i kroppen, og derved skade dig markant. Dog er NIJ standarden lavet efter amerikanske forhold imod en .44 magnum, hvilke ikke er en normal pistol i Europa, hvor vi bruger 9 mm, .357 SIG og lignende mindre kraftige pistoler.

Køb ALDRIG en brugt skudsikker vest Da du sikkert læser dette afsnit fordi du er i købsfasen af en skudsikker vest, skal du være opmærksom på ALDRIG at købe en brugt skudsikker vest.

  • En brugt skudsikker vest kan have mistet sin skudsikre evne, hvis vesten har været udsat for ekstreme temperaturer, dårligt behandlet, eller om den har været udsat for slag eller andet, som har ødelagt fibrene i vesten.
  • Det er dit liv der er på spil, og om du sparer 1000 kroner eller mindre på at købe en brugt skudsikker vest er ikke det værd.
  • Pas på dig selv, og tænk på din sikkerhed i stedet for pengepungen.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar