Hvem er NIJ? (National Institute of Justice)

Oprettet d. under Skudsikre veste

National institute of Justice er et institut I USA som arbejder under det amerikanske justitsministerium. NIJ har til formål at forøge og forstå kriminalitet gennem et videnskabeligt øje, hvor man ser objektivt og videnskabeligt på alt, med det formål at mindske kriminaliteten og sikkerheden for folk der arbejder indenfor forskellige brancher.

Instituttet har eksisteret siden 1968, og har sidenhen været et af de førende institutter, når det kommer til at forske i at udvikle og forbedre nuværende teknologier.

NIJ sætter mere eller mindre standarden for, hvad forskellige teknologier skal kunne håndtere for at kunne yde den rette beskyttelse. Dette er ikke kun indenfor skudsikre veste der findes standarder, men også inden for politi, institutionelle korrektioner, Sentinelle begivenheder, sikkerhedsteknologier, wellness og sikkerhed, udvikling af retsvidenskab og skole sikkerhed.

Det er NIJ’s hovedområder, og bemærk at det er en amerikansk, og ikke europæisk standard, hvilket også betyder at de har fokus på amerikanske problemer. Herunder er der i deres NIJ standard meget fokus på .44 Magnum, hvilket er et af de kraftigste og et mest udbredte håndvåben i USA, hvor der i Europa bruges 9 mm og lignende kaliber.

Udover at have udviklet NIJ standard 0101.04 og NIJ standard 0101.06 til test af skudsikre veste, hvor sidstnævnte er den nyeste standard, er der også udviklet en standard for ”Measurement of body armor wearers”, altså hvordan man måler sig til den rigtige skudsikre vest. Denne standard er lavet i samarbejde med ASTM.

Hovedsageligt kan man sige at produkter der er i overenstemmelse og følger NIJ’s standarder er i en høj kvalitet, og vil give dig den bedst mulige beskyttelse. Dette gør også, at der stilles store krav til den måde, som forskningen foregår på, hvor de har udviklet deres egne processer, som skal følges nøje.

NIJ har udviklet en forskning- og udviklingsproces der skal sikre at alt forskning giver valide og handlingsrettede projekter der kan bruges direkte af virksomheder og institutioner.

1. Identifying Needs

NIJ identificerer problemerne ved at holde møder, workshops og være i tæt kontakt med de politi, fængselspersonale og lignende, så de forstår de problemstillinger de enkelte afdelinger står overfor.

2. Developing a Research Agenda

NIJ har en research agenda, som skal følges. Eksempelvis har de inden for retsvidenskab meget fokus på DNA beviser. For skudsikre veste har de meget fokus på holdbarheden, så vesten holder i garantiperioden.

3. Implementing Research

Projekter bliver både evalueret internt af NIJ’s eget personale og eksternt gennem field testing og andre organisationer.

4. Post-Award Activities

For at opretholde kvalitet og sikre den fortsatte success tildeler NIJ til deres eksterne forsknings partnere en NIJ vejleder, der kan vejlede og koordinere forskningen.

5. Evaluating Research Results

Alle resultater bliver offentliggjort i ”National Archive of Criminal Justice Data”, så det er muligt at se og teste alle data, og eventuelt drage sine egne konklusioner.

Du kan læse mere om NIJ’s hovedområder, og de forskellige standarder her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar